Lunch

Frisse volkoren couscous salade

Weinig tijd om te koken als er gasten komen? Wil je het meeste werk op voorhand doen, dat je de avond zelf niet veel meer moet koken. Zin om je gasten een gezonde maaltijd voor te schotelen? Dit receptje voor deze frisse volkoren couscous salade is een echte aanrader.

Vorige week hadden we een dinner party bij ons thuis met wat vrienden. Ik maakte deze lekkere volkoren couscous salade om bij mijn zalm te serveren. Dit gaat perfect samen, en het is nog gezond ook. Maar je kan dit ook combineren met kip, een ander soort vlees, feta, geitenkaas, … Noem maar op. Of gewoon zo, zonder iets bij. Je kan zoooveeel doen met deze fantastische couscous salade.

Enjoy!

Frisse volkoren couscous salade

Print Recipe
Serves: 6 personen Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 200 ml water
  • - 100 g volkoren couscous
  • - 3 handjes rozijnen
  • - 2 sjalotjes
  • - 1 teentje knoflook
  • - 150 gram cashew noten (gebakken in kokosolie)
  • - 1 rode paprika
  • - 50 gram gekookte kikkererwten
  • - 1 el citroensap
  • - 1 el olijfolie
  • - Handje verse peterselie en koriander
  • - kokosolie om te bakken
  • - Peper en zout
  • - 1 el komijnpoeder
  • - 1 el pili pili
  • - Snuifje zeezout

Instructions

1

Breng je water aan de kook, doe je couscous en rozijnen in een pannetje, en giet het kokend water erover.

2

Totdat de couscous onder staat, laat paar minuutjes staan totdat het water volledig opgenomen is.

3

Roer goed in de couscous.

4

Snij de sjalotjes en de look fijn.

5

Snij je paprika in fijne stukjes, doe die samen met je cashew noten en de kikkererwten samen in de pan, en bak kort aan samen met de sjalotjes en de look.

6

Daarna doe je dit bij de couscous.

7

Giet je olijfolie en citroensap erover.

8

Daarna kruid je met je verse peterselie en koriander (fijngesneden), p&z, komijnpoeder, pili pili en zeezout.

9

Schep alles goed door elkaar.

Notes

Dit kan je perfect een aantal dagen bewaren in de koelkast! Mmmmm, heerlijk om 's middags mee te nemen naar je werk als lunch of als side dish bij een vlees- of visgerecht als je gasten komen. Ik voeg er op het laatste ook vaak nog wat munt aan toe en wat citroenschijfjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply