Diner

Kip met krokante bloemkool en yoghurt dressing

Dol ben ik op kip  met yoghurtdressing. Dit is ook altijd heerlijk als hapje (misschien eens in een latere post 🙂 ) Maar vandaag nu eerst het receptje met krokante bloemkool. Geen geknoei met water koken, veel potten vuilmaken, .. Wat je nodig hebt is, enkel je oven en een pan om je kip in te bakken 🙂 En je zal al wel gezien hebben dat ik héél veel kip eet. Het is mager vlees, een bron van proteïnen en gewoon lekker. Vooral met vééél kippenkruiden. 🙂

Crunchy bloemkool, I love it!

Vroeger kookte ik altijd mijn bloemkool, maar in de oven is die véél lekkerder en krijgt hij een krokante smaak. Hier heb je enkel bloemkool en kip, maar je kan er zeker nog wat volkoren rijst bij voegen als je nog iets mist. Voor mij hoeft dit niet, ik vind dat deze maaltijd goed vult. Dus koolhydraten hierbij zijn niet nodig. De combinatie van de warme ingrediënten met het frisse van de yoghurt dressing. Mmmm, match made in heaven 😉

Dit lekker kipgerechtje is perfect om te serveren als avondeten, maar ook als lunch. Echt een aanrader!

 

Kip met krokante bloemkool en yoghurt dressing

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - Halve bloemkool
  • - Kruiden: paprikakruiden, peper en zout, komijnpoeder, Provençaalse kruiden, pili pili
  • - 1 eetlepel olijfolie
  • - 1 theelepel kokosolie (om te bakken)
  • - 1 kipfilet
  • - 1 mager potje yoghurt (125 gram)
  • - 1 klein handje walnoten
  • - 1 takje verse peterselie,

Instructions

1

Doe de bloemkool in kleine trosjes, en leg het op bakpapier en doe er paprikakruiden, peper en zout en komijnpoeder erover. Giet wat olijfolie er over.

2

Stop deze in een voorverwarmde oven (180 graden). Ongeveer 20 a 25 minuten en de laatste 5 min op grill stand. Zo zal je bloemkool wat een krokante smaak hebben.

3

Ondertussen bak je de kip in kokosolie en maak je de yoghurt dressing.

4

Voor je yoghurt dressing doe je het volgende: neem een 125 gram magere witte yoghurt.

5

Doe daar verse gesneden peterselie in, Provençaalse kruiden, peper en zout en een snuifje pili pili. Je kan dit eigenlijk kruiden hoe je zelf wil. Soms doe ik er ook wat curry poeder in.

6

Neem ook een handje walnoten, stamp deze fijn (niet te fijn, dat je nog een crunchy smaak hebt)

7

Dan begin je te dresseren, leg je stukje kipfilet op een bord, leg de gegrilde bloemkool ernaast. Giet de yoghurt dressing erover, samen met de fijngehakte walnoten en verse peterselie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply