Dessertjes/ Gezonde baksels

Chocolade bananen brood

Bananenbrood en chocolade.. Lekker combinatie toch? Ik ben persoonlijk niet zo zot van chocolade, maar ik weet dat andere vrouwen of mannen soms echt ‘chocoaddict’ zijn. Zoals mijn vriendin C. en mijn mama. Ongelooflijk, als er chocolade in huis is, moeten ze daar een stukje van hebben :). Daarom voor de chocolade liefhebbers moest ik dit receptje met jullie delen.. Mijn chocolade bananen brood.. Super als tussendoortje of als dessert met wat pure chocolade saus erover. Echt smullen! 🙂

Chocolade bananen brood

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • - 3 banaan
  • - 100 gram spelt meel
  • - 50 gram havermout
  • - 2 tl bakpoeder
  • - 3 eieren
  • - 150 gram havermelk
  • - 1 tl vanille extract
  • - 1 el kokosbloesemstroop
  • - 2 tl cacaopoeder
  • - 1 el lijnzaad
  • - 1 el chiazaad
  • - 1 handje rozijnen
  • - 1 handje chocolade nibs (optioneel)
  • - 1 handje amandelschilfers

Instructions

1

Verwarm je oven op 180 graden.

2

Neem een beslag kom en doe je speltmeel, havermout, eieren en bananen in deze kom en mix fijn. Doe de bakpoeder, cacaopoeder, vanille extract en havermelk erbij.

3

Meng dit goed door elkaar.

4

Werk af door :lijnzaad, chiazaad, rozijnen, kokosbloesemstroop (of honing), amandelschilfers, choco nibs in je beslag te mengen.

5

Giet je beslag in een cakevorm, en leg bovenaan nog wat bananen schijfjes en wat amandelschilfers.

6

Zet nu in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 45 minuten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply