Gezonde baksels/ Ontbijt

Bananen muffins

Snel klaar, dus snel genieten! Heerlijk als ontbijt of snack!

Deze bananen muffins zijn erg makkelijk om te maken en smaken heerlijk. Bananen bevatten van nature meer koolhydraten en suikers dan ander fruit. Maar het zijn gezonde suikers, geven je energie en hier zijn ze verdeeld over 6 muffins. Dus dat is maar klein stukje banaan per muffin 🙂 , dus zijn deze héél laag in koolhydraten. De muffins kan je na het bakken perfect een aantal dagen in de koelkast of diepvries bewaren. Dus maak ze zeker klaar, verdubbel het recept eventueel (als je er veel wil maken) en vries ze in. Zo heb je elke dag een lekkere muffin voor bij de koffie!

En geloof me, deze zullen ook in de smaak vallen bij jullie kids!

Bananen muffins

Print Recipe
Serves: 6 Cooking Time: 60 min

Ingredients

  • - 2 rijpe bananen
  • - 80 gram amandelmeel
  • - 40 gram speltmeel
  • - 2 eieren
  • - 1 tl bakpoeder
  • - 2 el pompoen en zonnebloempitten
  • - 2 el zonnebloemolie
  • - 1 el appelazijn
  • - 2 el rozijnen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Neem je muffinvorm en vet ze in met wat olie.

3

Mix alle ingredienten behalve de rozijnen de keukenmixer totdat je een mooi beslag hebt.

4

Spatel nu de rozijnen er door en verdeel over de vormpjes. Strooi er nog wat zonnebloempitten over.

5

Bak ze 25/30 minuten in de voorverwarmde oven. Totdat ze een goudbruine kleur hebben.

6

Haal de muffins uit de oven en laat even afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply