I LOVE CRUMBLE… Met alle soorten fruit erin. In dit recept geeft de perzik een heerlijke zomerse smaak aan de crumble. Heerlijk als ontbijt, tussendoortje, dessert, …
Peer in combinatie met perzik, en een krokant korstje. Kan het nog lekkerder? En die geur, heerlijk. Ik kan zo een hele ovenschaal op eten, zo lekker vind ik het. Daar sta ik maar al te graag voor op.
Mensen zeggen vaak; daar heb ik geen tijd voor hoor. Al dat bakken en dan nog eens die voorbereiding. Maar jullie staan toch ook zeker tien minuten in de keuken om jullie boterhammen te smeren? Toch?! 🙂 Dit kost misschien iets meer tijd, maar je kan het fruit perfect de avond ervoor snijden en in je koelkast bewaren. ’s Morgens moet je dan enkel de afwerking doen en in je oven stoppen. En klaar. Je kan direct beginnen smullen. Eigenlijk is het meeste werk: het wachten 😉 .
Probeer het eens uit, dit is een gerechtje voor het hele gezin!
Warme crumble met perzik & peer
Print RecipeIngredients
- - 1 perzik
- - 1 peer
- - 30 gram granola
- - 15 gram havermout
- - 4 el agave siroop (of 2 el honing)
- - 1 el olijfolie (of kokosolie)
- - 1 el kaneelkruiden
- Afwerking: muntblaadjes, whey crispie bolletjes (body en fit webshop), 2 framboosjes en magere kaas (3 el)
Instructions
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Snij de perzik en peer in kleine blokjes. Leg ze in een ovenschaal.
Doe daar de granola en havermout over. Giet daarover de agave siroop en olijfolie. Kruid met kaneelkruiden.
Meng alles goed door elkaar, en zet in de oven voor ongeveer 15 a 20 min. Meng na 10 minuutjes eens goed door elkaar.
Serveer met wat munt blaadjes, frambozen in stukjes gesneden en verse magere kaas.
No Comments