Knabbels/ Lunch

Hapje: rode biet wafeltjes met geitenkaas crème

Anders dan anders.. RODE WAFELS! 🙂

Ik kreeg deze tip van een vriendin die eens een ‘foodbag‘ had besteld en er zat een recept bij voor ‘hartige wafels’. Dit wilde ik ook eens proberen. Wafels van rode biet. Ik maakte in het verleden al eens wafels van courgette, maar dit was nieuw voor mij. Ik paste het recept wat aan en serveerde het als hapje voor mijn gasten. Hartige wafels, I LOVE IT! En de smaak met de rode biet én de crème van geitenkaas. Echt verrassend lekker en fris van smaak. Deze wafeltjes zijn trouwens absoluut niet moeilijk om te maken, je doet gewoon alle ingrediënten in je keukenmachine en mix het tot een luchtig beslag. Voila, zo simpel is het 🙂 . Ik maakte dit nu als aperitief hapje, maar ideaal als lunch of avondeten met een slaatje erbij.

Hapje: rode biet wafeltjes met geitenkaas crème

Print Recipe

Ingredients

 • - 250 gram rode biet
 • - 160 havermout
 • - 4 eieren
 • - 100 ml amandelmelk of rijstmelk
 • - Olijfolie
 • - Peper, zeezout
 • - Balsamicoazijn
 • - 1 citroen
 • - 2 teentjes look
 • - 1 tl bakpoeder
 • - 220 gram kikkererwten
 • - verse bieslook
 • - 200 gram geitenkaas
 • - 200 gram kerstomaten
 • - Rucola of tuinkers

Instructions

1

Mix je havermout in de keukenmixer tot meel. Voeg daar nu de voorgekookte rode bieten aan toe (250 gram, en goed laten uitlekken).

2

Meng deze crème met 4 eieren, 100 ml amandelmelk, 1 geplet teentje look, 1 handje verse gesneden bieslook, zwarte peper, snuf zout en 1 tl bakpoeder. Zet aan de kant tot wanneer je de wafels gaat maken.

3

Nu de geitenkaas crème: Giet 220 gram kikkererwten af, spoelen en goed laten uitlekken. Neem je blender of mixer, doe 200 gram geitenkaas, de uitgelekte kikkererwten, 2 el olijfolie, 1 teentje look, peper, zeezout, verse bieslook, het sap en rasp van 1 citroen. Mix dit tot een gladde massa.

4

Bak nu de rode biet wafels.

5

Werk nu af, 1 wafeltje met wat geitenkaascrème, paar kerstomaatjes en tuinkers. Draai nog eens met de pepermolen en/of het zeezout.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply