Knabbels/ Lunch

Gepofte kerstomaatjes met tijm en yoghurt

1 van mijn favoriete receptjes. Super simpel en ‘oooooveeerheerlijk‘! Gepofte kerstomaatjes met tijm en Griekse yoghurt.

Een zomerse topper, als je het mij vraagt! Ideaal als dip of een ideaal bijgerecht. Fris, zoet & gezond!

Hou je niet van yoghurt? Doe dit gerust met feta kaas (de insta hype 😉 )

Zo lekker om met een stuk brood erin te doppen. De mix van de koude yoghurt met de warme tomaten, de kruiden en wat olijfolie. Yummm!!

Mag het iets meer zijn, voeg er wat gekookte volkoren pasta bij en serveer dit met een stukje kip!

Geniet ervan!

Gepofte kerstomaatjes met tijm en yoghurt

Print Recipe
Serves: 1 schaaltje Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 300 gram kerstomaten
  • - 2 el olijfolie
  • - 2 el verse tijm
  • - 2 tl zeste van citroen
  • - 300 gram Griekse yoghurt of kwark
  • - Peper en zeezout
  • - Chili vlokken (afwerking)
  • - 1 tl komijn
  • - 1 teentje look

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Leg de kerstomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper, 1 teentje geperste look, 1 tl zeste van een citroen, zeezout, komijn en verse tijm. Zet 20 min in de voorverwarmde oven. En dan nog eens 5 minuten onder de grill.

3

Neem ondertussen 300 gram Griekse yoghurt (of ik gebruikt soms ook kwark/magere kaas) en kruid dit met 1 tl citroen zeste, peper, zout en wat verse tijm. Meng alles goed door elkaar.

4

Doe de yoghurt in een breed schaaltje en verdeel hierover de gepofte kerstomaatjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply