Van dit gerecht krijg je een smaakexplosie in je mond! Een bordje vol met gezonde vetten, koolhydraten en eiwitten. De avocadosaus is romig door de kikkererwten en het geutje amandelmelk. Tijdens de feestdagen is het belangrijk om tijd te maken voor lichtere gerechten en zo je balans te vinden.
Courgette pasta is natuurlijk niets nieuws meer, er staat al een recept op mijn blog: courgetti met avocadosaus en kerstomaatjes. Maar nu ik geen lactose meer mag eten en er in het vorige recept ricotta kaas in zit, wilde ik het recept wat aanpassen. Nu het winter is wilde ik het natuurlijk combineren met wat ‘warme groentjes’. De combinatie gestoofde groenten met de koude avocado courgetti is OVERHEERLIJK! Het gerecht is wat ‘Libanees getint’. I love it!
Een HEALTHY lunch it is! Enjoy!
Snij de courgette met een spiraal snijder in lange slierten. Zet aan de kant. Neem de keukenmixer, doe hierin 1/2 avocado, 40 gram kikkererwten, citroensap, tahin, olijfolie en de amandelmelk in. Kruid met peper, zout, komijn en paprika kruiden. Mix tot een gladde massa. Ondertussen stoof je de kikkererwten, bladspinazie en snijboontjes. Kruid met peper, fijn zeezout en komijn poeder. Dresseer! Spatel de avocadosaus door de courgetti, meng alles goed door elkaar. Leg er boven op de warme groenten op. Werk af met een draai van de pepermolen en verse koriander. Smakelijk! Avocado courgetti met kikkererwten, spinazie & peultjes
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments