Knabbels/ Lunch

Mexican guacamole

Simpel, zoooo lekker, een bron van gezonde vetten, een mega smaak, kleurrijk, … Dat is deze MEXICAN GUACAMOLE!

Toen we in Mexico op reis waren twee jaar geleden, at ik dit dagelijks! Ik probeer dit thuis ook geregeld op onze menu te zetten. Als apero met een maistortilla, tussen een wrap, op een toast, in mijn groenten/feta bowl, als topping op ‘kippengehakt met salsa’, … Guacamole smaakt gewoon overal lekker bij! Deze heb ik wat gepimpt en nog extra groenten eraan toegevoegd en hem wat extra ‘spicy’ gemaakt.

Mexican guacamolé

Print Recipe
Serves: 1 pot Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 2 rijpe avocado's
  • - 1/2 gele paprika
  • - Sap van 1 citroen
  • - 2 el maïs
  • - 1 tomaat
  • - 2 pijpajuintjes
  • - 2 el olijfolie
  • - 2 el verse bieslook
  • - 1 teentje look (optioneel)
  • - Zeezout, zwarte peper, pili pili, snuifje cayenne peper, paprikapoeder, komijn,
  • Afwerken met sesamzaadjes (die je eerst roosterd in de pan) (2 el), paar stukjes tomaat en pijpajuin.

Instructions

1

Doe de avocado's in twee en haal het vruchtvlees eruit.

2

Snij de tomaat, pijpajuintjes en een halve gele paprika in fijne stukjes.

3

Plet het vruchtvlees met een vork, voeg de gesneden groentjes, gesneden verse bieslook, 2 el olijfolie en 2 el maïs erbij.

4

Plet een teentje look, dit mag er ook bij. Kruid nu met zwarte peper, 1 tl pili pili, zeezout, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, 1 tl cayenne peper en giet het sap erbij van 1 citroen.

5

Voor de sesamzaadjes, neem je een steelpan, verwarm de pan en voeg de sesamzaadjes eraan toe. Rooster ze totdat ze een donker bruine kleur hebben. Blijf er wel bij want het bakt snel aan.

6

Strooi de geroosterde zaadjes bovenop de guacamole.

7

Wie fan is van koriander, kan er nog verse koriander overstrooien!

Notes

Tip: stop de pit er achteraf nog even bij totdat je de guacamolé gaat serveren. Zo blijft hij langer groen qua kleur.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply