Gezonde baksels

Makkelijk appeltaartje

Een heerlijke ouderwetse appeltaart. Het moet niet altijd speciaal zijn. Iets uit de oude doos halen en gewoon lekker gezond pimpen. Daar hou ik van.

Een lekker en eenvoudig taartje om te maken. In het onderstaande recept maak ik een gezonde appeltaart zonder suiker en boter. Alleen gezoet met honing en zoetstof. Een échte favoriet thuis. Hij is gewoon verantwoord en óók nog eens ongelofelijk lekker. Ik krijg nu al zin in zo’n lekker stukje appeltaart. Niets beter op een zondag namiddag. Geniet van het stukje taart, zonder je schuldig te voelen.

De dag beginnen met een stukje? Zeker! Weg ochtendhumeur als je hier mee kan ontbijten. Serveer met een lepeltje kwark of yoghurt. Mijn tipje: zet hem even in de microgolf, dan is hij wat warm. Mmmm!

Makkelijk appeltaartje

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • - 4 zoete appels
  • - 200 gram speltmeel
  • - 100 gram amandelmeel
  • - 2 eieren
  • - 2 handjes rozijnen
  • - 1 el bakpoeder
  • - 2 el kaneel
  • - 300 ml amandelmelk (ongezoet)
  • - Snuf zout
  • - 2 el zonnebloemolie of olijfolie
  • - 2 el honing
  • - 2 el stevia (of een andere zoetstof)
  • - 1 el kokosbloesemsuiker en wat havermout (als afwerking on top)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de appels, verwijder het klokhuis. Snij 3 appels in kleine blokjes (en meng in een kommetje met 1 el honing en kaneel) en 1 appel in schijfjes.

3

Meng nu deze ingrediënten in je keukenmachine: speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel, stevia, snuf zout en rozijnen. Meng alles goed door elkaar.

4

Kluts apart je eieren los en voeg daar 300 ml amandelmelk, honing en zonnebloemolie aan toe. Roer goed en dit mag dan bij het droog beslag in de keukenmachine (of in je beslag kom als je geen keukenmachine hebt).

5

De appeltjes mogen hier nu bij.

6

Meng alles nog eens goed tot een smeuig beslag.

7

Bekleed een springvorm met bakpapier (ik gebruikte een vorm van 24 cm diameter) en giet het beslag erin.

8

Werk af met schijfjes appel. Dan wat havermout erover en wat kokosbloesemsuiker. Zo krijg je een krokant korstje.

9

De taart mag de oven in, ongeveer voor 30/35 minuten.

10

Hij is gaar als je er met een satéprikker erin prikt en er niets aan je prikker hangt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply