Lunch

Salade van koolrabi & appel

Een lekkere en zoete salade. Serveer hem als bijgerecht.

Deze koolrabi salade zit bomvol heerlijke smaken. Zoals de appel, rozijnen, de dressing, … Heerlijk als bijgerecht bij de bbq maar ook lekker als een lunch met een stukje gegrilde kip erbij. Mmmm! Scoren!

Salade van koolrabi & appel

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 1 koolrabi
  • - 1 rode appel
  • - 1/4 komkommer
  • - 1 pijpajuin
  • - 2 el rozijnen (of dadels)
  • - 1 klein handje verse oregano kruiden
  • - 2 el olijfolie, 2 el witte wijn azijn, 1 tl honing; 1 tl mosterd
  • - Peper, fijn zeezout en 1 tl oregano

Instructions

1

Snij de appel in fijne reepjes (verwijder het klokhuis eruit), de komkommer in fijne blokjes (zonder de zaadjes) en de pijpajuin in fijne ringetjes.

2

Schil de koolrabi en snij ook in fijne reepjes.

3

Doe dit in een kom en meng de appel, blokjes komkommer, pijpajuin, rozijnen en koolrabi door elkaar.

4

Maak de dressing: voeg 2 el olijfolie, 2 el witte wijn azijn, 1 tl honing en 1 tl mosterd samen en meng goed.

5

Kruid met peper, zout en 1 tl oregano.

6

Meng de dressing onder de koolrabi en appel salade.

7

Kruid af met peper, zout en oregano.

8

Serveer als bijgerecht.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply