Knabbels/ Lunch

Koriander hummus

Een overheerlijke, luchtige puree van kikkererwten, op smaak gebracht met mijn favoriete kruid: KORIANDER! 🙂

Veel mensen vinden koriander echt vies. Het smaakt volgens sommigen naar ‘zeep’ 🙂 .. Maar ik ben grote fan! Ik zou het overal op doen, warme groentjes, een salade, mijn soep, … Dit libanees gerecht op basis van kikkererwten en tahini is een fantastische dip. Lekker met rauwkost of als broodbeleg. Een gezonde en goedkope snack of apéro hapje.

Koriander hummus

Print Recipe
Serves: 1 kommetje Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 260 gram uitgelekte kikkererwten (afgespoeld)
  • - 2 grote handen verse koriander
  • - Peper en zeezout
  • - 2 tl tahin
  • - Sap van 1 citroen
  • - 50 ml water
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 1 tl komijnpoeder
  • - Optioneel: 1 teentje look
  • Afwerking:
  • - Paar blaadjes verse koriander, geutje olijfolie, sesamzaadjes en wat paprikapoeder

Instructions

1

Giet de kikkererwten af en spoel goed onder koud water. Laat ze uitlekken.

2

Doe alle ingrediënten in de keukenmixer en mix tot een gladde massa. Te dik? Voeg nog wat extra olijfolie en geutje water eraan toe.

3

Smakelijk!

4

Heerlijk als dip of gewoon op je boterham!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply