Knabbels/ Lunch

Koriander hummus

Een overheerlijke, luchtige puree van kikkererwten, op smaak gebracht met mijn favoriete kruid: KORIANDER! šŸ™‚

Veel mensen vinden koriander echt vies. Het smaakt volgens sommigen naar ‘zeep’ šŸ™‚ .. Maar ik ben grote fan! Ik zou het overal op doen, warme groentjes, een salade, mijn soep, … Dit libanees gerecht op basis van kikkererwten en tahini is een fantastische dip. Lekker met rauwkost of als broodbeleg. Een gezonde en goedkope snack of apĆ©ro hapje.

Koriander hummus

Print Recipe
Serves: 1 kommetje Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 260 gram uitgelekte kikkererwten (afgespoeld)
  • - 2 grote handen verse koriander
  • - Peper en zeezout
  • - 2 tl tahin
  • - Sap van 1 citroen
  • - 50 ml water
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 1 tl komijnpoeder
  • - Optioneel: 1 teentje look
  • Afwerking:
  • - Paar blaadjes verse koriander, geutje olijfolie, sesamzaadjes en wat paprikapoeder

Instructions

1

Giet de kikkererwten af en spoel goed onder koud water. Laat ze uitlekken.

2

Doe alle ingrediƫnten in de keukenmixer en mix tot een gladde massa. Te dik? Voeg nog wat extra olijfolie en geutje water eraan toe.

3

Smakelijk!

4

Heerlijk als dip of gewoon op je boterham!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply