Ontbijt

Wortel haver bowl met rozijnen

’s Morgens vroeg hou ik ervan om te variëren, te proberen, te combineren,… Ontbijten bij mij is nooit saai. Je kunt er zoveel kanten mee op! Wat ik de laatste tijd graag doe: een groente aan mijn havermout toe voegen, zoals deze: WORTEL en HAVERMOUT! Ik ben nog steeds verzot op mijn havermoutpapjes. Deze met wortel is een heerlijke combinatie, een extra portie groente & een lang verzadigd gevoel. Ideaal als ik een drukke (sportieve) dag voor de boeg heb. Het doet mij een beetje denken aan mijn carrot cake, maar dan met havermout. 😉  Perfect op deze koude winterdagen. Ook super gemakkelijk om mee te nemen naar je werk (natuurlijk niet warm dan). Je maakt het de dag ervoor, doe het in een gesloten bokaaltje en bewaar het in de koelkast. Of als je eens iets anders wil als lunch, aarzel dan niet op deze klaar te maken. Mmmmm, echt smullen!

Wortel haver bowl met rozijnen

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 20 gram havermout
  • - 3 wortelen (geraspt)
  • - Scheutje ahornsiroop (of honing)
  • - 200 ml amandelmelk
  • - 1 handje rozijnen
  • - 1 tl amandelpasta (of pindakaas)
  • - 1 peer
  • - 1 tl kaneel
  • - 1 tl stevia

Instructions

1

Rasp eerst je wortelen. Neem een steelpannetje, doe hierin 20 gram havermout, de geraspte wortelen, amandelmelk en de amandelpasta. Laat doorkoken.

2

Voeg achteraf 1 tl amandelpasta, rozijnen, kaneel en stevia er aan toe. Maak wat zoeter met een lepeltje ahornsiroop. Als laatste snij je een peer in stukken, en voeg je deze bij het mengsel. Laat nog even doorkoken.

3

Haal het pannetje van het vuur en laat wat afkoelen.

4

Werk af met wat granola of zaden. Heerlijk als dit nog lauw is.

Notes

Ik gebruikte nu een peer in dit papje, maar gaat ook goed met een appel of ander soort fruit naar keuze.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply