Diner

Speltpizza met butternut spread, courgette en coppa

Een gezondere pizza zonder tomatensaus maar met butternut! Zooooo Lekker!

Dit ideetje kreeg ik van mijn vriendin die een paar weken geleden een SanaBox bestelde van Foodbag. Ze vertelde me hier over en ik had direct zin om mijn pizzabodem eens zelf te maken. Meestal maak ik mijn pizza’s wel zelf maar gebruik ik de bodems van Magioni (op basis van bloemkool, rode biet, wortel, …). Maar waarom eens niet het deeg ook zelf maken.

Ik gebruikte speltmeel in plaats van gewone bloem en paste hier & daar het recept wat aan. Maar waar ik het meeste van verrast was (echt iets bijgeleerd), was de butternutspread die in plaats van de traditionele tomatensaus op de pizza kwam. Echt heerlijk!! Dus maak deze pizza zeker eens klaar! Some healthy comfort food for you! Aanradertje!

 

Spelt pizza met butternut spread, courgette en coppa

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 50 min

Ingredients

 • - 200 gram speltbloem
 • - 100 ml water
 • - 1 el bakpoeder
 • - Verse tijm en rozemarijn
 • - Olijfolie
 • - 250 gram butternut
 • - 1 groenten bouillon blokje
 • - 1/4 courgette
 • - 4 plakjes coppa (Italiaanse ham)
 • - 1/2 sjalotje (of rode ui)
 • - Peper en zout
 • - Look- en paprikapoeder
 • - 1/2 mozzarella

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil en snij de butternut in fijne stukjes (hou een paar stukjes over als garnering voor de pizza). Doe deze in een steelpannetje en doe er wat water bij (totdat de butternut juist onder water staat). Brokkel het bouillonblokje er over en laat zachtjes koken. Het water verdampt en als de butternut zacht is prak je het met een vork en laat je het even aanbakken in het pannetje. Kruid met peper, zout en wat lookpoeder. Zet even aan de kant.

3

Meng 200 gram spelt bloem, 20 ml olijfolie, 100 ml water, 1 el bakpoeder, verse tijm en rozemarijn (fijn gehakt). Kneed tot een vast deeg (het deeg mag niet meer kleven aan je handen). Je kan altijd wat bloem (als het te nat is) of water (als het te droog is) er aan toe voegen. Rol met een deegroller tot een 'ronde' pizza. Ongeveer 3 cm dikte. Besprenkel met olijfolie en wrijf open. Kruid met grof zeezout en verse tijm.

4

Bestrijk de pizzapodem met de butternutspread, reepjes courgette, sjalot (of rode ui), het restje butternut en mozzarella. Werk af met 4 plakjes coppa of een andere ham naar keuze en paprikapoeder.

5

Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply