Zelf een taart bakken vind ik toch altijd een beetje bijzonder. Het is misschien niet altijd even gemakkelijk en het resultaat is misschien niet hoe je het zou willen. Maar voor mij is het de smaak die telt. Deze amandeltaart met chiazaad, heerlijk rood fruit aan de binnenkant en zoete creamcheese on top is OVERheerlijk. En hij ziet er toch ook leuk uit. Niet? 😉 Snij hem in stukjes, serveer er een lekker tasje warme koffie of thee bij. Of met deze warme dagen maak eens een ijskoffie! Delicious 🙂 !!
Verwarm je oven op 180 graden. Meng het speltmeel, bakpoeder en amandelmeel goed door elkaar. Meng nu alle natte ingredienten door elkaar: eieren, ahornsiroop, gesmolten kokosolie en amandelmelk. Mix nu de natte met de droge ingrediënten tot een glad mengsel. Voeg hier nu het rood fruit, bosbessen en chia zaad aan toe. Spatel deze er door. Neem een springvorm, vet deze in met wat kokosolie en giet hier het mengsel in. Zet in de oven voor ongeveer 45/50 minuten. Als het deeg gaar is, en hij een mooie bruine kleur heeft, haal je hem uit de oven en laat hem afkoelen. Ondertussen meng je de kaas met de ahornsiroop. Als de taart volledig is afgekoeld, smeer je de cream cheese erop. Werk af met wat bosbessen, chia zaad en amandelschilfers. Smakelijk! Creamy amandel taartje
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments