Ontbijt

Havermout met kaneel & gestoofde bosbessen

De gestoofde bosbessen maakt je havermout nog lekkerder. De mix tussen warm en koud, gaat zo goed samen. Met een kommetje havermout kan je me elke dag plezieren. Dit is op dit moment mijn nummer 1: Havermout met véél kaneel & gestoofde bosbessen. Echt een lekker POWERONTBIJT 🙂

Het is ondertussen al juni. Nog 1 weekje en het is zomervakantie. Als juf heb ik dan ook twee maand vakantie. Ik kijk er echt naar uit: genieten, wat koken, nieuwe receptjes uit proberen, sporten, terrasjes doen, met vriendinnen afspreken, uitstapjes maken, op vakantie gaan, .. En wat ik zeker niet mag vergeten is beginnen met inpakken. Want als alles goed gaat verhuizen we eind juni naar ons nieuw huis. Dus spannende tijden komen eraan. Super benieuwd, en ik beloof dat ik wel eens wat foto’s met jullie zal delen (éénmaal we gesetteld zijn).

Heb ik trouwens al gezegd dat dit recept gluten-, lactose- en suikervrij is. Dit past perfect in een gezonde levensstijl. Geniet elke morgen opnieuw van een gezond, evenwichtig maar super lekker ontbijt.

Havermout met kaneel & gestoofde bosbessen

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 30 gram havermout
  • - 100 ml amandelmelk
  • - 1 schep proteïne poeder (optioneel)
  • - 2 tl kaneel
  • - 1 handje blauwe bessen
  • - 2 el honing of ahorn siroop
  • - 1 el olijfolie
  • - 1/2 banaan
  • - 8 blauwe bessen, 1 el pindakaas, twee takjes munt voor de afwerking

Instructions

1

De avond ervoor (of de ochtend zelf) neem je 30 gram havermout en giet je daar je amandelmelk en proteïne poeder over. Roer dit goed door elkaar. En laat een nachtje staan in de koelkast.

2

Neem een klein diep pannetje, giet daar wat olijfolie in. en voeg daar de bosbessen bij. Giet wat honing of ahornsiroop over, en begin te roeren. Als de bosbessen wat gebakken zijn, begin je ze plat te duwen met je vork. Je kan het ook mixen, maar ik vind dat persoonlijk niet nodig.

3

Het sausje is klaar, als het een glad mengsel is geworden. Er mogen daar nog wat stukjes in zitten. Dat is zeker niet erg. Zet dit bosbessen sausje even aan de kant.

4

Daarna neem je de havermout uit de koelkast, roer dit eerst nog eens goed door elkaar. Voeg de stukjes banaan erbij. En giet nu in het midden het warm bosbessen sausje. Laat voorzichtig je lepel erdoor heen gaan dat het zich mengt met de havermout. Bovenaan mag je afwerken met de pindakaas, munt en nog wat bosbessen.

5

Mmmmm, mix van warm en koud. Zo lekker!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply