Gezonde baksels

Mango choco taart

Deze zomerse taart smaakt hemels! Hij is bovendien gluten- en lactosevrij! Super lekker & gezond!

& voor dat ietsje meer en de echte choco liefhebbers 😉 … Laat wat pure chocolade smelten in de steelpannetje en giet wat druppels verse chocolade over de taart. Gewoon genieten!

Mango choco taart

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 1u 15 min

Ingredients

  • - 150 gram boekweit
  • - 100 gram amandelmeel
  • - 2 eieren
  • - 120 gram kokosbloesemsuiker
  • - 1 zakje bakpoeder
  • - 60 gram pure cacaopoeder
  • - 200 ml amandelmelk
  • - 50 ml zonnebloemolie
  • - 1 el appelazijn
  • - snuifje zout
  • - 200 gram appelmoes
  • Topping: 250 gram mango (diepvries), 1 zakje agar agar (of 2 blaadjes gelatine), 50 ml amandelmelk en 2 el honing

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Mix alle droge ingrediënten door elkaar: 150 gram boekweit, 100 gram amandelmeel, 120 gram kokosbloesemsuiker, bakpoeder, snuifje zout en 60 gram cacaopoeder.

3

In een andere kom doe je de eieren, 200 ml amandelmelk, 50 ml zonnebloemolie, 1 el appelazijn en de appelmoes. Spatel dit goed door elkaar.

4

Meng nu het droge met het natte beslag door elkaar.

5

Giet dit in een springvorm en zet 50 minuten in de oven. Als de taart gaar is, haal je hem uit de oven en laat afkoelen.

6

Ondertussen maak je de mango topping. Mix in je blender de mango met 50 ml amandelmelk en de honing tot een gladde massa. Neem een steelpannetje, doe het mengsel hierin, voeg 1 zakje agar agar (20 gram) eraan toe, roer goed en laat het mengsel even opwarmen.

7

Giet nu het mengsel over de taart en zet het voor een drie tal uurtjes in de koelkast.

Notes

Je kan deze taart afwerken met wat je wil. Ik gebruikte nu kokospoeder. Maar je kan hier perfect stukjes verse mango op leggen, wat granola of lekkere nootjes over strooien. Aan jou de keuze!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply