Ontbijt

Havermoutje zonder de haver ;)

Dit ‘ontbijtpapje’ is geïnspireerd door de ‘keto levensstijl’. Ik eet super graag havermout, dus ik wilde eens de ‘keto versie’ uit proberen.. havermoutje zonder de haver dan :). Volledig koolhydraat arm, maar op basis van hennepzaad en lijnzaad. Heerlijk smeuïg en met dit basisrecept kan je je fantasie volledig laten werken. Werk af met allerlei toppings: noten, fruit, zaden, .. Of voeg fruit toe in het papje.

Havermoutje zonder de haver 😉

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 40 gram hennepzaad
  • - 1 el chiazaad
  • - 1 el pompoenpitten
  • - 250 ml amandelmelk (of een ander soort melk)
  • - 1 tl kaneel
  • - 1 el stevia
  • - 1 el gebroken lijnzaad
  • - 1 el eiwitpoeder (vegan, optioneel)
  • - Toppings: aardbeien, bosbessen, granola, ... jou lievelings topping naar keuze!

Instructions

1

Meng alle ingrediënten: hennepzaad, pompoenpitten, chiazaad, lijnzaad, kaneel, stevia, eiwitpoeder door elkaar.

2

Neem een steelplannetje, zet op het vuur en voeg de amandelmelk en andere ingrediënten toe.

3

Verwarm het op een lang vuurtje, totdat het mengsel wat dikker is geworden.

4

Proef!

5

Klaar!

6

Serveer met de toppings!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply