Dessertjes/ Ontbijt

Rode rijstepap met frambozen

Jullie weten ondertussen al dat ontbijten hetgeen is wat ik het liefste doe! En waarom niet met een lekkere GEZONDE rijstepap met framboosjes & rozijnen

Vroeger als jong meisje, gingen we altijd met kerstmis naar Vake (mijn opa die in Lier woont), hij maakte altijd de heerlijkste rijstepap. Yummie, met verse room en veel bruine suiker erop 😉 . Natuurlijk niet zo ‘healthy’, dus ik ging aan de slag. Op zoek naar een gezonder alternatief, maar die toch even lekker is. En ja hoor, die heb ik gevonden!

Heb je een restje rijst over van de avond ervoor? Maak dan deze rijstepap klaar als ontbijt! Echt smullen! Leg op de bodem bevroren framboosjes, rozijnen en pindakaas. Werk af met munt, nootjes, en wat extra fruit. Een fantastische zalige combinatie! De rode bieten poeder van Body & Fit geeft het rijstpapje een mooie rode kleur. Maar dit hoeft er zeker niet in. Deze superfood geeft iets extra aan het ontbijtje

Maak deze gezonde rijstepap zeker eens klaar, het is echt een #Powerontbijt!

Liefs én vergeet niet te genieten van het zonnetje deze week!

Rode rijstepap met frambozen

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 150 ml amandelmelk
  • - 30 gram zilverrijst (ongekookt)
  • - 1 tl rode bieten poeder (optioneel)
  • - 2 el agave siroop
  • - 1 tl vanille aroma
  • - Op de bodem: 1 handje rozijnen, 1 handje diepvries frambozen, 1 tl pindakaas
  • - On top: pompoenpitten, frambozen, munt, kiwi

Instructions

1

Weeg 30 gram zilverrijst af, en kook deze een 20tal minuten gaar in kokend water (zoals op de verpakking).

2

Giet af, en laat afkoelen.

3

Breng 150 ml amandelmelk aan de kook, samen met je agavesiroop, vanille aroma en bietenpoeder.

4

Doe hier nu je rijst bij, en laat verder pruttelen op een laag vuurtje. Roer af en toe in je pannetje, dat het zeker niet aanbrand.

5

Neem nu een kommetje, doe onderaan de diepvries framboosjes, pindakaas en rozijnen.

6

Schep nu je rijstpap hierover. De framboosjes zullen smelten, en heerlijk zacht worden. Geloof me heerlijk.

7

Ik laat het nog wat afkoelen, en zet het dan een nachtje in de frigo. De volgende morgen werk ik af met wat zaadjes, frambozen, munt en kiwi.

8

Maar je kan het perfect het moment zelf opeten als je houd van een warm ontbijtje.

9

Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply