Dessertjes/ Gezonde baksels

Chocolade brownie met zoete aardappel

Deze chocolade brownie is sooooo yummiee! Een gezondere variant op de gewone brownies, gemaakt van zoete aardappel en hij is glutenvrij!

De brownie is super gemakkelijk om te maken en top van smaak! Lekker dessertje of tussendoortje voor in het weekend! Het is absoluut het proberen waard! Deze lekkernij past dus perfect in een glutenvrij dieet en je kan de stukjes ook gewoon invriezen of een aantal dagen in je koelkast bewaren! Geniet!

 

Chocolade brownie met zoete aardappel

Print Recipe
Serves: 15 stukjes Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • - 1 zoete aardappel
  • - 2 el kokosmeel (of een ander soort meel)
  • - 5 el kokosolie
  • - 3 el ahornsiroop
  • - 1 tl bakingsoda
  • - Snufje zout
  • - 2 eieren
  • - 2 eidooiers
  • - 2 tl vanille aroma
  • - 2 el stevia
  • - 30 gram pure chocolade (80 % puur)
  • - Optioneel: 2 rijpe peren
  • - 1 handje hazelnoten

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Zoete aardappel schillen en raspen.

3

5 el kokosolie smelten in een pannetje of in de microgolf.

4

2 eieren en 2 eidooiers opkloppen.

5

Neem een beslagkom, doe hierin de gesmolten kokosolie, ahornsiroop, vanille aroma, stevia, het eimengsel, geraspte zoete aardappel, 2 el kokosmeel, 3 el pure cacaopoeder en 1 tl bakingsoda in. Meng alles goed door elkaar.

6

Voeg 30 gram pure chocolade aan het mengsel toe. Ik breek dit in kleine stukjes.

7

Voor wie wil, kan je nog 2 peren schillen, in blokjes snijden en dit mag ook bij het beslag.

8

Neem een vierkante ovenschaal. Leg er bakpapier in en giet het mengsel erop.

9

Werk af met hazelnoten die je in het beslag duwt.

10

De brownie mag 25/30 minuten de oven in.

11

Laat even afkoelen en snij in stukjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply