Sport

Waar het begon: mijn sportervaring

Sporten is voor mij een manier om mijn gedachten te verzetten. Een moment waar ik aan niets hoef te denken, just to clear my mind. Maar dit was niet altijd zo…

Vroeger was ik molliger (zie maar aan mijn kinder/tienerfoto 🙂 ) en at ik alles wat ik zag. Ik lepelde een halve pot choco uit voor de tv, at elke dag veel koolhydraten, snoepte erop los en deed helemaal niets van sport. Tot ik een klik moest maken en besefte dat het niet zo verder kon. Ik begon met joggen. Rustig op mijn tempo om zo wat op te bouwen. Na een tijdje kreeg ik een goed gevoel bij het sporten en schreef ik me in in de fitness

Tot op vandaag probeer ik nu cardio met kracht te combineren. Met cardio bedoel ik gaan lopen, liefst buiten en ’s morgens vroeg. Met krachttraining train ik vooral mijn hele lichaam op verschillende dagen. De ene dag mijn bovenlichaam, de andere dag is het ‘legday’. Ook hou ik van de sporten in groep: bootcamp, pump, coretraining, … Pure fun en je bent niet alleen!

Nee, ik hoor het je al denken. Bij mij gaat het zeker niet vanzelf. Ik moet er heel wat voor doen. Er zijn ook zo van die dagen dat ik absoluut geen zin heb of dat ik op de weegschaal sta en toch niet tevreden ben met wat ik zie.

De frustratie zit hem, bij mij toch :), dat ik oplet wat je eet, dat ik sport en dat de pijl van die weegschaal echt niet omlaag gaat of je krijgt niet dat ‘strakke lichaam’ in de plaats na je harde werk. Uiteindelijk zijn dit niet de enige factoren. Ook al eet je gezond, sport je, … Je bent een vrouw met hormonen én dat heeft er zeker en vast ook mee te maken. 🙂 Maar natuurlijk, ik ben geen professional en spreek enkel uit mijn ervaring.

Wat belangrijk is, is dat je je goed voelt in je eigen vel. Probeer jezelf niet te vergelijken met andere mensen. Jawel, ik betrap er mijzelf er vaak ook nog eens op, maar mijn focus is het niet.

Moraal van het verhaal? Find your balance! Doe waar jij je goed bij voelt, maar vergeet niet: elke dag is een nieuw begin!

Mijn favoriete quote? Beauty comes in all shapes and sizes. Just love yourself and enjoy life!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Greet
  9 september 2017 at 07:52

  Trots op onze dochter ?

 • Reply
  Celine Pauwels
  3 september 2017 at 17:03

  Super Sofie!! <3

  • Reply
   Sofia
   5 september 2017 at 21:07

   Dankje lieve meid!!

 • Reply
  Eva
  1 september 2017 at 14:46

  Whaw sofietje, je bent een geboren schrijfster!! Zal zeker een en ander uitproberen, ziet er overheerlijk uit!! ?

  • Reply
   Sofia
   2 september 2017 at 16:32

   Dankje lieve Eva, geboren schrijfster zou ik nu toch ook niet zeggen.. Maar hou van het koken en dat wil ik delen met jullie! xxx

 • Reply
  Tine
  31 augustus 2017 at 23:24

  ❤️ Schoon gezegd ! ✌?

  • Reply
   Sofia
   2 september 2017 at 16:33

   Dikke kus!!

 • Reply
  Heleen
  31 augustus 2017 at 21:57

  Niet te herkennen op je kinderfoto! Ik vind je een suuuuperknappe madam! En het valt inderdaad nooit af te lezen of je daar nu veel voor moet doen of niet. Ik volg je alleszins verder! Liefs, Heleen

  • Reply
   Sofia
   31 augustus 2017 at 23:11

   dankjewel lieve schat!

  Leave a Reply