Lunch

Salade met feta, munt & watermeloen

Bijna zomer!! Warm weer, gezellige zomer avonden, apéro’s met vrienden & natuurlijk héérlijk en gezond eten dat ik kan delen met mensen die ik graag zie. Hier word ik echt gelukkig van. Dit slaatje is in 1, 2, 3  klaar. Een snelle lunch daar hou ik van. Ik heb meestal niet zoveel tijd om over de middag lang te koken. Soms maak ik mijn lunch de dag ervoor, maar het lekkerste is toch een vers slaatje, niet?! 

Deze salade met feta en watermeloen is een zomers gerechtje. Mijn favoriet. Een goddelijke combinatie met enorm veel smaak én eenvoudig klaar te maken. Watermeloen zijn meestal enorm groot, maar tegenwoordig kan je in de winkel een stuk verse watermeloen kopen. En wat je over hebt, daar maak je maar een smoothie van 🙂 .

Dit gerechtje is fantastisch als lunch of als sidedish bij de barbecue! Dit is een salade dat op jou festijn zeker niet mag ontbreken. Het is eens iets anders dan de standaard aardappel- of pastasalade. Geniet ervan!

Salade met feta & watermeloen

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 60 gram watermeloen (in kleine blokjes)
  • - 50 gram feta kaas
  • - 5 kleine augurken
  • - 1 klein handje muntblaadjes
  • - 2 handjes gemengde sla
  • - 5 kerstomaatjes
  • - 1 pijpajuin
  • - 2 el olijfolie
  • - 1 el appelazijn
  • - 1 handje pompoen- en zonnebloempitten
  • - Peper, grof zeezout, Italiaanse kruiden

Instructions

1

Snij de watermeloen in fijne stukjes (haal de pitjes er wel uit).

2

De fetakaas doe je in kleine blokjes of verbrokkel je wat.

3

Neem een bord, leg hier je sla op. Snij nu je pijp ajuin in ringetjes, augurkjes in kleine stukjes en snij de snoeptomaatjes in twee.

4

Deze mogen over de sla.

5

Giet hier je olijfolie en azijn over.

6

Snij de muntblaadjes fijn, en doe deze samen met de meloen en de kaas over de salade.

7

Werk af met pompoen/zonnebloempitten, grof zeezout, peper en héél veel Italiaanse kruiden (ik ben grote fan).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply