Knabbels/ Lunch

Zalmtartaar met komkommer, pijpajuin en verse bladpeterselie

Een tartaar klinkt altijd chique. Terwijl het zo gemakkelijk is om klaar te maken. Deze zalmtartaar bevat zo veel smaak en heeft een pittig kantje door de mosterd. Serveren als lunch, voorgerecht of als hapje, het kan allemaal. Je kan hier perfect nog wat avocado en stukjes appel aan toevoegen maar dit had ik nu niet in huis. 🙂

Dit gerechtje heeft een heerlijke frisse smaak, en is zeer licht. Geniet ervan.

Zalmtartaar met komkommer, pijpajuin en verse bladpeterselie

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 100 gram rauwe zalm
  • - 1 pijp ajuin
  • - 1 kleine tomaat
  • - 1/5 komkommer
  • - 1 el mosterd
  • - 1/2 witlof (optioneel) kan je vervangen door 1/2 avocado
  • - Peper en zout
  • - 1 el olijfolie
  • - 2 el verse bieslook
  • - Snuifje cayennepoeder
  • - 2 el sojasaus
  • Afwerking: 1 handje salade, prei scheuten en bieslook

Instructions

1

Neem je pijpajuin (bosui), komkommer, tomaat en witlof. Snij deze in kleine blokjes.

2

Doe dit allemaal in een kom en meng met mosterd, olijfolie, peper, zout, verse bieslook, en snuifje cayennepoeder.

3

Meng dit goed door elkaar.

4

Snij je zalm in fijne stukjes, besprenkel met wat sojasaus.

5

Neem een serveer ring, doe eerst je groenten mengsel hierin en druk dit goed aan.

6

Leg hierop je zalmtartaar.

7

Werk af met wat bieslook, sla én prei scheuten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply