Diner

Kippengehakt balletjes met bloemkoolpuree

Een heerlijk koolhydraatarm gerecht waar ik de ‘klassieke’ aardappelpuree vervang door bloemkool puree!  Je mist het niet!

Simpele, lekker en gezonde boerenkost 😉

Bloemkoolpuree is net zoals bloemkoolpizza, bloemkoolrijst een populair gerecht deze dagen. Het is dan ook een gezond en koolhydraat arm alternatief. Bloemkoolpuree is licht verteerbaar en heeft een lekkere smaak. En valt niet als een ‘blok’ op je maag. Daarnaast is het ook een makkelijke manier om meer groente te eten. Super easy to make! Ik ben er namelijk héél grote fan van! Varieer gerust met kruiden of voeg er een uitje aan toe, anders kan de puree wat flets smaken. Je kunt zoveel kanten op met bloemkoolpuree!

Kippengehakt balletjes met bloemkoolpuree

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • - 150 gram kippengehakt
  • - 1 sjalot
  • - 1 el verse tijm
  • - 200 gram bloemkool
  • - 1/2 groenten bouillon blokje
  • - Olijfolie
  • - P&Z
  • - Nootmuskaat
  • - 100 ml plantaardige melk
  • - 2 el Parmezaanse kaas
  • - Groene groenten naar keuze: ik gebruikte restjes courgette, broccoli en sperzieboontjes

Instructions

1

Weeg 200 gram bloemkoolroosjes af, kook deze in kokend water gaar. Ik voeg er altijd een half bouillon blokje eraan toe voor de smaak.

2

Ondertussen snij je het sjalotje in fijne stukjes. Meng dit samen met verse tijm en het kippengehakt. Voeg er nog peper, zout en wat kippenkruiden aan toe.

3

Maak nu kleine balletjes.

4

Als de bloemkool gaar is, giet je het water af. Voeg er de melk aan toe en 2 el Parmezaanse kaas (of een ander soort kaas naar keuze). Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

5

Mix met een staafmixer tot een gladde puree of gebruik een puree stamper.

6

Bak nu de balletjes in wat olijfolie totdat ze een goudbruine kleur hebben.

7

De groene groenten bak je in olijfolie aan en kruid met peper en zout tot de groentjes beetgaar zijn.

8

Dresseer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply