Ontbijt

Overnight chia/haverpudding met warme appel & bosbes

De combinatie van havermout en chia zaadjes maakt dit ontbijt niet alleen rijker aan voedingsstoffen maar het geeft ook een lekkere pudding achtige textuur. Zeker na een nachtje in de koelkast. Samen met het warm fruit is dit dan ook een smaak bommetje!

Ik voegde aan de pudding gebakken appeltjes en bosbessen eraan toe met mijn favoriete specerijen vanille en kaneel. Hier ben ik gek op. Mixen maar en proeven! Geloof me! HEERLIJK!

 

Haver en chia zijn een fantastisch, natuurlijk prebioticum,  super voedzaam voor de darmen.

Overnight chia/haver pudding met warme appel & bosbes

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 20 gram havermout
  • - 25 gram chia zaad
  • - 200 ml amandelmelk
  • - 2 el kwark (of yoghurt)
  • - 1 el stevia (of een andere zoetstof)
  • - 2 el vanille proteïne poeder (of 1 tl vanille extract)
  • - 1 tl kaneel
  • - 1 groene appel
  • - 40 gram bosbessen

Instructions

1

Meng de avond ervoor de havermout, chiazaad, amandelmelk, kwark, stevia en de proteïne poeder goed door elkaar. Giet in een bokaaltje en zet een nachtje in de koelkast.

2

De dag erna snij je de appel in partjes, neem een steelpannetje. Doe hier wat olijfolie in, bak nu eerst de appel met wat kaneel tot de appeltjes een goudbruine kleur hebben. De laatste minuut mogen de bosbessen erbij.

3

Deze mogen bij de chia haver pudding!

4

Hemels lekker!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply